Novosti i zanimljivosti iz knjigovodstva i računovodstva

Knjigovodstvo i računovodstvo

Članci iz područja knjigovodstva, računovodstva i zakonodavstva

Unaprijedite Vaše poslovanje
Kako do potvrde o visini dohotka?

Kako do potvrde o visini dohotka?

Obrazac IP ukinut je još 2019., a zadnja obveza poslodavca bila je sastaviti i uručiti radnicima IP obrazac za 2018. do 31.1.2019. Iako je ukinut, i sada vrlo često radnici od poslodavca traže...

Ulazak u sustav PDV-a

Ulazak u sustav PDV-a

Kod otvaranja obrta, firme ili djelatnosti svakako ćete se u jednom trenu zapitati – trebam li ući u sustav PDV-a ili ne? Što prije si to pitanje postavite – to će vam kasnije biti lakše. Što je...

Tvrtka ili obrt – što otvoriti?

Tvrtka ili obrt – što otvoriti?

Obrt ili tvrtka? To je pitanje.
Želite pokrenuti vlastiti posao, ali niste posve sigurni što bi ste vlastito otvorili – obrt, j.d.o.o. ili d.o.o? Koje su točno razlike i što Vam se u Vašem slučaju najviše isplati.

Otvaranje obrta

Otvaranje obrta

Dosta Vam je da Vam šefuju? Imate sjajnu ideju za pokretanje vlastitog biznisa i već imate i određeni broj zainteresiranih klijenata i jedino što Vam preostaje je da otvorite vlastiti obrt kako bi mogli legalno poslovati?

Promjena knjigovodstva i knjigovođe

Promjena knjigovodstva i knjigovođe

Postoji nekoliko mogućih rješenja kako da pronađete novo i bolje knjigovodstvo. Informacije iz prve ruke, i to još pogotovo od ljudi kojima vjerujete, zlata vrijede. Logika nalaže da bi najbolji period za promjenu knjigovodstvenog servisa bio kraj odnosno početak kalendarske godine. No, realno stanje je dijametralno suprotno.

Knjigovodstvene usluge krojene po vašoj mjeri

Knjigovodstveni servis u Zagrebu na kojeg se možete osloniti